Linblomma

Hej!
Vi är en familj i Hudiksvall som har hållit på med Helig Birma sedan 1981. Vårt stamnamn fick vi 1985 som är S*Linblomman's. Linblomman är Hälsinglands landskapsblomma och det passade oss bra eftersom jag är uppfödd i Järvsö och BengtOlof i Hudiksvall. Vilka är då vi? Jo, Karin född 54, BengtOlof född 51, Linus född 87. Vi har varit en till i familjen, vår dotter Ida som var en person med multifunktionsnedsättning, hon hade även svår epilepsi. Ida levde mellan 1989 och 2007. Ida dog i lunginflammation, det finns rön som pekar på att lunginflammation är inne i "en ny era" med bakterier som utvecklat en resistens mot antibiotika. Allt fler börjar insjukna i lunginflammation med tecken på att det utvecklats elakartade bakterier som antibiotikan inte biter på och när man får den lunginflammationen går det fort. Du kan gå frisk på morgonen till jobbet och ligga dödssjuk på eftermiddagen. Ida insjuknade på en halvtimme och antibiotikan hjälpte inte och hon dog efter två dygn.

 

Man kan inte förbereda sig i en sådan situation utan hoppas in i det sista och när det händer blir allt ett kaos. Eftersom Ida behövde omvårdnad och tillsyn mer än 24 timmar per dygn har det blivit en stor omställning i vårt liv. Det är grymt att behöva mista sitt barn och ingen skulle behöva få uppleva det. Är det dessutom ett barn som Ida, att jag som mamma måsta planera hennes liv och leva det blir det ännu tommare, en del av mitt liv försvann ju också. Nu är vi människor anordnade så att vi kan ta oss ur sorgen med tiden och man ändrar sin livssituation. Även om saknaden alltid kommer att finnas där så tillåter vi oss att njuta av livet.

 

Numera är BengtOlof pensionär och jag jobbar som kanslist med kassörsuppdrag på HLS (Handikappades Lokala Samarbetskommitté) Hudiksvall-Nordanstig med arbetsplats på Stengatan i Hudiksvall.

 

Jag är en s k föreningsmänniska, jag har varit med att starta upp Hudiksvalls Kattsamarit och var kassör där i fyra år, sedan var jag med att starta upp Hälsingekatten och där har jag varit ordförande och utställningssekreterare. Jag har varit ersättare och sekreterare i Kompis Assistans Ek.för. styrelse. Just nu är jag kassör i Hälsingekatten, jag är aktiv inom FUB (För Barn, ungdomar och vuxna med Utvecklingsstörning) där jag är ordförande Hudiksvall-Nordanstig, kassör i FUB Gävleborg, kassör i DHR Hudiksvall, kassör i HjärtLung Norra Hälsingland och kassör i HjärtLung Gävleborg samt revisor i ett par andra föreningar.

 

Att vara uppfödare och ägare av helig birma innebär att det är både roliga och sorgliga stunder, med- och motgångar men det är en otroligt givande hobby och våra birmor är underbara som ger oss mycket kärlek och värme men det är vi som bor hos dom och inte tvärtom om någon skulle tro det.

Är du intresserad av vår älskade ras som inte kommer att bytas ut någon gång så kan du gå till Birmasällskapets hemsida och läsa mer om hur birman kom till, hur de är i sin personlighet m m  m m.